Mετάβαση στο κυρίως περιεχόμενο

Ιδέες για ταξίδια: Σαν Χουάν, Πουέρτο Ρίκο


Ύπαιθρος και φύση
Παραλίες
Φαγητό και ποτό

Το Σαν Χουάν, η γεμάτη ζωντάνια πρωτεύουσα του Πουέρτο Ρίκο, αποτελεί ένα χωνευτήρι αυτόχθονων, ευρωπαϊκών, αμερικανικών και αφρο-καραϊβικών πολιτισμών με αμέτρητα αξιοθέατα για όλους τους τύπους ταξιδιωτών.

Στην ιστορική συνοικία Old San Juan, ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει. Πολύχρωμα σπίτια αποικιακής αρχιτεκτονικής στέκονται κατά μήκος πλακόστρωτων δρόμων που εκτείνονται από την Plaza Colón ως την Puerta de San Juan - μια πύλη του 17ου αιώνα που κάποτε αποτελούσε την κύρια είσοδο στην περιφραγμένη πόλη. Στην ακτή, τα φρούρια υψώνονται πάνω από τους ψηλούς βράχους με τα κανόνια τους να στοχεύουν ακόμα τη θάλασσα. Ακριβώς έξω από την παλιά πόλη, η βραχώδης ακτογραμμή δίνει τη θέση της στην απαλή άμμο της παραλίας El Escambrón, ένα προστατευμένο σημείο ιδανικό για κολύμπι και κολύμβηση με αναπνευστήρα.

Castillo San Felipe del Morro, Πουέρτο Ρίκο

Castillo San Felipe del Morro, Πουέρτο Ρίκο

Η μίξη πολιτισμών στο Σάν Χουάν είναι ιδιαίτερα εμφανής στο φαγητό. Στο κέντρο της πόλης, θα βρείτε πολυτελή ευρωπαϊκά εστιατόρια δίπλα σε πάγκους για φαγητό στο χέρι και σε φαστ φουντ, ενώ ντόπιοι σεφ όπως ο José Enrique ανεβάζουν την παραδοσιακή μαγειρική σε επίπεδα υψηλής γαστρονομίας. Το τοπικό πιάτο που ξεχωρίζει είναι το «mofongo» - τηγανητές μπανάνες Αντιλλών σε μορφή πουρέ γεμισμένες με τραγανό μπέικον, κοτόπουλο ή γαρίδες.

Το άρωμα του φρεσκοκαβουρδισμένου πορτορικάνικου καφέ δεν λείπει από καμία ώρα της μέρας. Σερβίρεται με γάλα στο πρωινό, ενώ το απόγευμα θα τον απολαύσετε σε κάποιο από τα καφέ ισπανικού στιλ της πόλης, μαζί με κάποιο γλυκό.

Πότε να πάτε;

Άποψη της προκυμαίας του Old San Juan, Puerto Rico

Χάρη στο τροπικό κλίμα του Σαν Χουάν ο καιρός είναι ζεστός και υγρός όλον τον χρόνο και η μέση θερμοκρασία πέφτει σπάνια κάτω από τους 25 βαθμούς Κελσίου. Μπορείτε να βρείτε καλές τιμές για διαμονή τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτοί οι μήνες συμπίπτουν με το τέλος της εποχής των τυφώνων στην Καραϊβική.

Πού να μείνετε;

Best Western Plus Condado Palm Inn & Suites – Σαν Χουάν, Πουέρτο Ρίκο

Η εξωτερική πισίνα του Best Western Plus

Αυτό το μοντέρνο ξενοδοχείο βρίσκεται στην πολυτελή γειτονιά Condado, σε μικρή απόσταση από την ακροθαλασσιά. Το beach club και η εξωτερική πισίνα έχουν λάβει υψηλή βαθμολογία από τους επισκέπτες της Booking.com, οι οποίοι επαινούν επίσης το φιλικό προσωπικό. Τα φωτεινά δωμάτια και οι σουίτες - μερικά με θέα στη θάλασσα και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα - είναι ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα.

Villa Herencia Hotel – Σαν Χουάν, Πουέρτο Ρίκο

Το αναπαλαιωμένο Villa Herencia Hotel

Αυτή η αναπαλαιωμένη βίλα στη συνοικία Old San Juan αποπνέει γοητεία παλιότερης εποχής. Στους επισκέπτες της Booking.com αρέσει ιδιαιτέρως ο σχεδιασμός της Villa Herencia που χαρακτηρίζεται από εκλεκτισμό και συνδυάζει παραδοσιακά στοιχεία και έπιπλα αντίκες με τολμηρά έργα μοντέρνας τέχνης. Λατρεύουν επίσης την τροπική ατμόσφαιρα της ταράτσας που έχει εξωτικά λουλούδια, ξαπλώστρες, ακόμη και ανεξάρτητες μπανιέρες!

La Terraza de San Juan – Σαν Χουάν, Πουέρτο Ρίκο

Υπέροχη θέα από την πισίνα του La Terraza που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο

Αυτό το boutique ξενοδοχείο είναι ένα από τα αγαπημένα των επισκεπτών της Booking.com λόγω της βεράντας στον τελευταίο όροφο με τη μικρή πισίνα και την εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Το La Terraza de San Juan στεγάζεται σε ένα σπίτι αποικιακής αρχιτεκτονικής στη συνοικία Old San Juan και έχει λάβει εγκωμιαστικές κριτικές για τον σχεδιασμό του, που συνδυάζει τα παραδοσιακά με τα μοντέρνα στοιχεία.

Πώς να φτάσετε εκεί;

Ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε στο Σαν Χουάν είναι με αεροπλάνο. Υπάρχουν απευθείας πτήσεις καθημερινά από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, με τις περισσότερες να περνούν από το Μαϊάμι και τη Νέα Υόρκη. Για να ταξιδέψετε στο Σαν Χουάν από πιο μακριά, συνήθως θα χρειαστεί να κάνετε τουλάχιστον μία ενδιάμεση στάση. Αναχωρούν πτήσεις καθημερινά από το Άμστερνταμ και το Λονδίνο με μία μόνο ενδιάμεση στάση, ενώ ένα ταξίδι από το Σίδνεϊ περιλαμβάνει δύο στάσεις. Εάν σχεδιάζετε ταξίδι από την Καραϊβική και προτιμάτε μια πιο γραφική διαδρομή, υπάρχει ένα πλοίο που αναχωρεί ανά εβδομάδα από τον Άγιο Δομίνικο στη Δομινικανή Δημοκρατία. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 13 ώρες.