Overslaan en naar de inhoud gaan

5 winterse sneeuwbestemmingen


Reistype
Citytrip
Eilanden

Zodra de winter zijn intrede doet, kun je deze maar het beste omarmen en een magische, winterse sneeuwvakantie voor jezelf boeken. Om je wat inspiratie te geven, hebben we de aantrekkelijkste chalets, de meest luxueuze skigebieden en de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te bekijken op een rijtje gezet.

Rosenheim Hakuba in Nagano, Japan

Geniet van het winterse witte uitzicht vanaf Rosenheim Hakuba

Skiresort Rosenheim Hakuba heeft een eigen karaokebar en is qua design veel traditioneler dan de voorzieningen die ze bieden. Het resort is gebouwd in de stijl van een oud Zwitsers herenhuis, met een met houten latwerk versierde gevel en een grote klok, terwijl de omringende hellingen van de Japanse Alpen zijn bezaaid met besneeuwde dennenbomen. Neem de shuttle naar het Hakuba Happo One Ski Resort voor een verkwikkende dag skiën of snowboarden, waarna je terugkeert om je onder te dompelen in de privé-warmwaterbronnen van Rosenheim Hakuba.

The Lodge at Flying Horse in Colorado, VS

Word wakker in een winterwonderland in Colorado

Colorado is een van de staten met de meeste sneeuw in de VS en is gezegend met landschappen die haast buitenaards aandoen. The Lodge at Flying Horse biedt gasten uitzicht op de Rocky Mountains, die in de winter bedekt zijn met sneeuw. De faciliteiten van de lodge zijn onder meer de Weiskopf-golfbaan in het laagseizoen (als het weer het toelaat), een spa, een zwembad en luxe lounges waar je heerlijk kunt relaxen terwijl je de sneeuwvlokken buiten neer ziet dwarrelen.

Litli Geysir Hotel in Haukadalur, IJsland

Het noorderlicht spotten in Haukadalur, IJsland

Het is nooit gegarandeerd dat je het noorderlicht zult zien, maar in de vallei van Haukadalur in de Gouden Cirkel van IJsland heb je een grote kans om getuige te zijn van dit speciale natuurverschijnsel. Het Litli Geysir Hotel (genoemd naar de nabijgelegen warmwaterbronnen) is een verzameling traditionele IJslandse hutten die worden verlicht door de warme gloed van bijenwaskaarsen en zijn gedecoreerd in een minimalistische stijl. Er zijn veel dingen om te doen in de panoramische omgeving: maak een tocht op een sneeuwscooter of bewonder de warmwaterbron Geysir bij zonsopgang.

Le Faucigny Hotel de Charme in Rhône-Alpes, Frankrijk

Geniet van het uitzicht op de Mont Blanc

Als we het hebben over winterwonderland, zijn de besneeuwde bergtoppen en klassieke chalets van Chamonix moeilijk te verslaan. Daal enkele van de beste pistes van Europa af en zweef langs de top van de Mont Blanc in een van de kabelbanen van het resort. Warm vervolgens op in een chique omgeving bij Le Faucigny Hotel de Charme, een modern chalet met een bubbelbad, sauna en een lounge met warme, houtskoolkleurige muren, een open haard en hoge boekenkasten.

Valen Cabins in Reine, Noorwegen

Combineer berg- en zeezicht in Reine, Noorwegen

In het Noorse vissersdorpje Reine zorgen de houten Valen Cabins met hun roestrode gevels, rijp op de daken, gietijzeren houtkachels, uitzicht op de bergen en de zee voor een prachtig effect. Huur een auto om de omgeving en het rustgevende landschap te verkennen, of pak je goed in en ga lekker op je veranda zitten om de sterren te bewonderen tijdens een heldere nacht.